Boeken over beleggen

Hoofdmenu Beleggen

Voordat u begint met beleggen is het verstandig enkele boeken over beleggen te lezen. Het is erg interessant om te weten in welke assets u kunt beleggen en op welke manier u dat kunt doen. Als u bijvoorbeeld in opties handelt is het wel erg belangrijk dat u weet hoe het risico van een trade eruit ziet. Daarvoor dient u wat optiekennis te hebben. Het voordeel van het lezen van boeken over beleggen en investeren is dat er vaak ook toepassingen van trades worden gegeven. Ook wordt er u vaak wat historisch besef meegegeven. Hoe zagen beurscrashes er in het verleden uit? Wat voor koersbewegingen zagen we bijvoorbeeld in 1929? En hoe heeft Warren Buffett zijn vermogen bij elkaar belegd? Als u beleggen interessant vindt en geïnteresseerd bent in de financiële markten dan zijn onderstaande boeken over beleggen aanraders voor u:

“The Intelligent Investor” (1949) door Benjamin Graham
Warren Buffett vindt dit boek het beste beleggingsboek dat ooit geschreven is. Graham geeft de lezer historisch besef en laat met fundamentele analyses zien hoe portfolio’s gemanaged kunnen worden.

“The Essays of Warren Buffett” door Lawrence Cunningham
Dit boek is een collectie van belangrijke brieven die Warren Buffett heeft geschreven aan de aandeelhouders van zijn Berkshire Hathaway. Deze brieven representeren de denkwijze van Buffett en hij geeft hier aan op welke manier hij naar investeringen kijkt. Hij is één van de succesvolste beleggers aller tijden. Wellicht dé succesvolste.

“Security Analysis” door Ben Graham en David Dodd
Alweer een werk van Benjamin Graham. Dit boek is wat meer voor de belegger die wat dieper in de stof wilt gaan.

“Irrational Exuberance” door Robert Shiller
Econoom Robert Shiller focust op asset bubbels. Hij waarschuwde voor de technologie en huizen bubbels. Volgens hem is sinds 2008 het financielee landschap meer en meer irrationeel geworden. Hij laat dit zien met een aantal hedendaagse voorbeelden

“Reminiscenses of a Stock Operator” door Edwin Lefèvre
Story about a young guy who goes broke multiple times but was able to make a fortune by speculative trading behavior. It is about crowd psychology and market timing. Very important in history and modern times.

“Liar’s” Poker by Michael Lewis
Beschrijft de ervaringen van de auteur op Wall Street. Hij was een bond salesman bij Salomon Brothers. Hij moest helemaal onderaan de pikorde beginnen en werkte zichzelf naar grote hoogten binnen het bedrijf. Harkte enorm veel geld binnen en de manier waarop maakt het boek interessant. Lezen dus!

“The Disciplined Trader” door Mark Douglas
Erg interessant boek. Het gaat vooral over de mentale weerbaarheid en handels psychologie die erg belangrijk zijn in het bereiken van mooie rendementen. De markt begrijpen en emotioneel niet betrokken raken door winst en verlies zijn essentieel.Leave a Reply